maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lomatunnelmissa - MakroTex viikkohaaste 'Vaaleanpunainen'

Ensimmäinen virallinen kesälomapäiväni, jeij! :)

Tänäkin kesänä, kuten joka vuosi aiemminkin, pidän lomani useammassa osassa. Täytyy tunnustaa, etten edes muista, koska olisin ollut viimeksi neljän viikon mittaisella lomajaksolla... Tämä parin viikon loma-työ-loma -rytmi sopii minulle loistavasti - ja mikä tärkeintä, se sopii parhaiten myös perheemme kesiin. :)
Ja tänäkään vuonna en osannut välttyä lomastressiltä, vai pitäisikö sanoa 'töiden-valmistelu-lomalle-lähtöä-varten' -stressiltä... Joka vuosi se yllättää, miten kaikki työt tuntuvat kaatuvan niskaan juuri paria päivää ennen tietokoneen sulkemista!

Siinä meneekin muutama päivä lomalle laskeutumisessa, ennen kuin osaa kääntää itsensä lepotilaan...
Mutta tiedättekö mikä on ihan paras keino ajatusten loma-asetuksille saamiseen?

Näin perheelliselle ihmiselle se on lasten kanssa vietetty aika - ilman arjen aikatauluja! :)
Täten siis julistankin blogiini tämän postauksen jälkeen parin päivän tauon; lähden isomman poikani kanssa viettämään paljon odotettua, melkein jo perinteeksi muodostunutta, äiti-poika -laatuaikaa Helsinki -matkan merkeissä! <3

Hotelli on varattu, hieman tekemistäkin suunniteltu etukäteen ja mikä parasta; poika saa päättää miten vietämme nuo kaksi päivää! Aikatauluja ei ole, pikkuveli jätetään kotiin isin kaa ja jäätelöäkin saa syödä kerrankin niin paljon, että napa paukkuu! :)
Teimme samanlaisen äiti-poika -matkan joulun alla Helsinkiin, ja tuosta retkestä jäi meille molemmille niin paljon mukavia muistoja, että päätimmekin rakentaa tästä meille kahdelle ihan ikioman perinteen. Ehkä joskus jopa hulluttelemme, ja lähdemme johonkin muuhunkin kaupunkiin...! :D

Ja samaan aikaan kotijoukot saavat omaa kahdenkeskistä isä-poika -laatuaikaa, ilman äitiä häsäämässä ja isoveikkaa villitsemässä menoa. ;)

...Yhtä tärkeää, kuin viettää lomalla aikaa koko perheen voimin, on myös suoda ajoittain ihan kahdenkeskistäkin aikaa molemmille lapsille erikseen. Varsinkin, kun ikäeroa näillä meidänkin mukuloilla on se seitsemän vuotta, niin välillä on mukavaa puuhata isomman pojan kanssa ihan vain isojen lasten juttuja - kuten käydä kiertelemässä museoita, joista hän on niin kovin kiinnostunut... <3
Joten palailen blogin ääreen jälleen myöhemmin tällä viikolla - luvassa ainakin muutamia valokuvia tuolta retkeltämme, ja ehkä hieman päivitystä blogin ulkonäköönkin... ;)

Ja niitä RAKSAKUVIA, kun tänään vielä illalla käyn kasvimaata siellä kastelemassa - lupaan laittaa niitäkin heti, kun taas konetta seuraavan kerran availen! ...Jospa tuo sadekin viimein alkaisi loppumaan, ja pääsisin kameran kanssa vihdoin pihallekin kuvaamaan...

...Kömpelön aasinsillan kautta jatkettakoot, että sateisista säistä johtuen tämän päivän postauksenkin valokuvat otettu sisätiloissa... Sen verran juoksin kanoja ruokkimassa käydessä tuolla sateessa, että nappasin lupiinin pihatien varresta keittiöön tuomaan vähän väriä! :)

Ja ei ollut muuten sattumaa, että vaaleanpunainen lupiini tarttui mukaani, sillä Pieni Lintu -blogin viikon MakroTex -haasteessa tällä viikolla on teemana 'Vaaleanpunainen'. ;)

Ihanaa - ja toivottavasti lämpenevässä säässä ja auringonpaisteessa vietettävää - viikkoa kaikille lukijoille!*Enemmän MakroTex -viikon periaatteesta voit lukea Pieni Lintu -blogista.

15 kommenttia:

 1. Ihana lupiini - minä tykkään vaikka kaikki eivät :) Ihanaa lomaa ja kaupunkireissua :) Lupasivat hyvää säätä tänne pääkaupunkiseudulle, joten toivottavasti ennustus pitää paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme oikein aurinkoisen ja kauniin sään - ja juuri sopivan tuulisen tuolla Suomenlinnassa seikkailuun! :)Helteisellä säällä olisi saattanut isommalta ja pienemmältä seikkailijalta loppua energiat kesken.

   Poista
 2. Loma on parhaimmillaan kun se juuri on alkanut. Mukavaa lomaa sinulle sekä juhannusta. Liityin äsken blogisi jäseneksi.
  Sinäkin voit tehdä minun blogissani, kiitos etukäteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kaksi viikkoa lomaa hujahtaneet silmissä - onneksi kahden työviikon jälkeen luvassa uudet lomaviikot! ;)

   Poista
 3. Kaunis vaaleanpunainen lupiini. Hyvää reissua ja juhannusta teille!

  VastaaPoista
 4. Siinä onki kuvattu oikea kieroilija :). Hyvää ja hauskaa lomaa.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisti niin silmään tuolta suoraselkäisten kavereidensa joukosta.... ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niidenkin kukinta-aika menee valitettavan nopeasti ohi...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tänä vuonna törmäsin ensimmäistä kertaa punaisiin lupiineihin - siis ei vaaleanpunaisiin tai pinkkeihin, vaan lähestulkoon viininpunaisiin! Olivat todella kauniita... <3

   Poista
 7. Lupiini on kyllä kauneudessaan ihan liian aliarvostettu, erityisen kauniita nuo lehtien muodot. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...