keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kasvimaalta kuulumisia

Kaksi päivää kesti lämpimiä säitä ja aurinkoa täällä Mäntsälän leveyksillä - eilen satoi vettä taas melkein koko päivän...

...Ei siis tarvinnut miettiä, pitäisikö kasvimaata käydä kastelemassa aamuin illoin... :D
Kävin toki tihkusateesta huolimatta valokuvaamassa kasvimaata - ja kastelemassa kasvihuoneessa tomaatit ja kurkut - sillä lupasin isälleni näyttää hänelle valokuvia kasvimaastani. Hän kun ei blogiani lue, eikä edes käytä nettiä - ja asuukin niin kaukana, ettei pääse noin vain pyörähtämään kasvimaalleni ihmettelemään. :)
Viime aikaisesta sateesta ja pilvisestä säästä huolimatta kasvimaalla vihertää yhä vahvemmin joka kerta siellä pyörähtäessä! Pinaattipenkkiäkin (yllä) katselin, että ensi viikolla taitaa olla ensimmäiset pinaattiletut tiedossa... :)
Jopa maissitkin ovat kasvattaneet paksut varret - tosin pituutta saisi tulla myöskin roimasti lisää... ;) En juurikaan odota satoa näistä taimistani, mutta näin ensimmäiseksi kasvatuskokeiluksi olen jo onnellinen siitä, että taimet ylipäätään selvisivät hengissä ja vahvoina sisäkasvatuksesta penkkiin! :D
Askartelin myös eilen anopiltani saamista kuivatuista vadelman varsista tuet herneille, jotka istutin ympyrän muotoon pensaspapujen sekaan. Lisätukia tosin täytyy versojen kasvaessa lisätä noihin varsiin vakatasoon, mutta ihanaa saada kerroksellisuutta ja vehreyttä kasvimaalle useampaan tasoon ja eri korkeuksille! <3
Myöskin nauris (alla) kaipaa piakkoin ensimmäistä harvennustaan...
Vanhojen piippujen purkamisesta turhiksi jääneet tiilet saavat tosiaan uuden elämän kasvimaan reunustajina - muutama jäi vielä ylimääräisiksin. ...Vai pitäisikö sanoa 'varakappaleiksi', sillä kuulemma nuo tiilet saattavat halkeilla ja murentua talven jälkeen.
Myöskin omenasatoa (alla) on mukavasti odotettavissa tälle tulevalle syksylle - viime syksyn omenoista puristettua mehua on vielä hieman jäljellä, joten hienosti riitti oman pihan omenat perheelle talveksi. Tosin ihan janojuomana emme raaskineet noita mehuja juoda... ;)
Myöskin kasvihuoneessa vihertää, vaikkakin maltillisesti. Tomaatit ovat rauhalliseen tahtiin kasvaneet pituutta, ja varkaita on oksan haaroihin ilmestynyt ihan liian paljon. Pitänee yksi lapsivapaa tuokio varatakin kasvihuoneessa puuhastelulle...
Ja ei raksan pihaan ole rakentunut ainoastaan kasvimaa, vaan myös kaksi tilapäistä kukkalaatikkoakin, joihin istutin osan vanhan kotimme kukkapenkistä pelastamistani lajeista odottamaan ensi kesää ja oikeiden kukkapenkkien tekemistä.

...Mutta mitä enemmän noita laatikoita tuossa omenapuun katveessa katselen, niin sitä varmemmin alkaa tuntua, että ne tulevat jäämään noille paikoilleen... ;)

6 kommenttia:

 1. On sulla komeen näköistä puutarhaa. Noi laatikot ovat varmasti kätevät.
  Meilläkin on jo syöty, retiisiä, tilliä, pinaattia, persiljaa, ruohosipulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lavat ovat todella kätevät! Pysyy rikkaruohon määrä minimissä, kun mullatkin kävin tarkalla silmällä läpi ennen lavoihin kaatamista, ja poistin kaikki rikkaruohojen juuret, jotka vain mullan seassa huomasin. ;)
   Meillä jäi tänä vuonna retiisi pois valikoimasta, kun viime vuonna meinasi itku päästä; toukat tuhosivat retiisit heti alkuunsa - taisi muutama vain ehtiä ruokapöytään asti... :(

   Poista
 2. Onpa hienon näköistä - upeaa tuo materiaalien kierrättäminen :) Meilläkin vanhoja tavallisia tiiliä ja kattotiiliä pinoissa, joista aina tarpeen mukaan rakennetaan jotain kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan talon pihaan kotikutoisen oloinen puutarha istuu luontevasti - ja sääli olisi noita kaikkia kauniita tiiliä heittää menemään! Talon varastossa on vielä muutama vanha puureunus, jotka pelastin purkutöiden alta - tarkoitus olisi nekin vielä hyödyntää puutarhassa! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Hienoa kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä tuolla minun sielu lepää - vaikka onkin vielä kovasti tekemistä, ennenkuin voi valmiiksi sanoa. Tosin voiko puutarhaa koskaan sanoa valmiiksi...? ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...