torstai 6. lokakuuta 2016

Laattaihanuus alakerran pesutiloihin

Kävimme tänään alkuillasta paikallisessa K-Raudan myymälässä kuluttamassa aikaa isomman pojan englannintunnin ajan, ja ihan mielenkiinnosta selailin laattavalikoimaa läpi.

Nythän meillä on jo valittuna lattia- ja seinälaatat yläkerran wc- ja suihkutilaan sekä kodinhoitohuoneen lattiaan, mutta alakerran pukuhuoneen, kylpyhuoneen ja saunan lattialaatat, sekä kylpyhuoneen seinälaatat ovat edelleen ajatuksen tasolla.

Olen haaveillut kylpyhuoneessa ja saunassa säilytettävän sellaista kodikkaan vanhan pihasaunan tunnelmaa, joten valkoiset laatat suljimme pois vaihtoehdoista heti alkuunsa. Lattiaan mietin ensin kuusikulmaista hexagon -laattaa, mutta kun kodinhoitohuoneeseen valikoitui kuviolaatta Pukkilan valikoimasta, niin tarvitaan viereisiin tiloihin yksinkertaisempi vaihtoehto. Tosin lattian harmaan värisävyn tulisi sointua kodinhoitohuoneen lattialaatan harmaaseen sävyyn.

Olen joskus aikaisemmin ottanut talteen tunnelmakuvan sisustuslehdestä - tässä on se fiilis, jota kylpyhuoneeseen haluaisin;


Lattiaan olen siis etsinyt sopivaa harmaata 10x10 -laattaa, ja seiniin vaaleanharmaata mattapintaista mosaiikkilaattaa - kohtuulliseen m2-hintaan.

Tänään K-Raudassa törmäsin Casa Mayolica 20x60 harmaaseen kuviolaattaan, joka ei ollut tippaakaan se, mitä etsin, mutta juuri sen oikean tunnelman omaava!

Pahoittelut kännykkäkameran kuvanlaadusta - näistä ei valitettavasti erotu kunnolla tuon laatan väritys, joka oli siis kauniin vihertävä harmaa.

Kuviolaatta Casa Mayolica 20x60cm harmaa

Tästä alla olevasta kuvasta välittyy hieman paremmin tuo harmaan vihertävä sävy.

Kuvio laatassa sopii täydellisesti rustiikkiseen ja nostalgiseen tunnelmaan - hieman sellaista neulekuviota jopa muistuttava.


Pitänee palata ajan kanssa takaisin myymälään kyselemään näytelaattaa, että pääsisi oikeassa valossa sitä paremmin ihmettelemään... :)

Kerrottakoot, että tuolla K-Raudassa oli muitakin kauniita kuviolaattoja valikoimassa, joille olisin tahtonut löytää kodissamme jonkin käyttökohteen. Kannattaa käydä ihmettelemässä, jos olette laattoja remonttiin/raksalle etsimässä.Mutta juu, uusiksi meni suunnitelmat taas... :D Toki pidetään silmät auki vielä sen mosaiikin suhteen myös - eihän tässä vielä ole ihan kamala hoppu valintojen kanssa, vaikka mies hieman jo varoittelikin, että alakerran pesutilojen laattojen olisi syytä olla ensimmäisenä odottelemassa asennusta.

...Lienee miehellä kiire päästä puukiukaan löylyistä nauttimaan... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...