maanantai 10. huhtikuuta 2017

Remontti etenee; lattiat asennettu!

Remontin edetessä rauhalliseen tahtiin, olemme aina välillä pysähtyneet katselemaan raksalla ympärillemme ja haaveilemaan, että 'mieti sitä päivää, kun tässä on lattia paikoillaan!'

Tai kun olen miehelle näyttänyt ideakuvia tapeteista tai pukuhuoneen paneloinneista, on mieheni huokaissut, että 'noh, jos nyt ensin päästäisiin siihen vaiheeseen, että lattia olisi asennettu...' :D


Tätä päivää on odotettu kohta jo pari vuotta; puulattiat ovat vihdoin paikoillaan ja odottelevat vain remontin siirtymistä pintojen maalaamisen vaiheeseen!

...Voi olla, että tänään poksahtaa tässä tuvassa alkoholiton kuohujuoma koko perheen voimin juhlan kunniaksi! ;)


Pitkään tuota lattialankun leveyttä ja paksuutta mietittiin, mies kilpailutti toimittajia ja lopulta päädyimme haaveilemaamme ratkaisuun; 33mm paksuun ja 192mm leveään Talonpoika -lankkuun Hanssonin sahalta, Loviisasta! Talonpoika on höylätty, reunaviistetty ja päätypontattu erikoiskuivalattialankku, joka kiinnitettiin ruuveilla alusjuoksuihin.

Lattialankku asennettiin koko yläkertaan, lukuunottamatta verantaa ja wc-/kylpyhuonetilaa. Eli kaikki makuuhuoneet, tupakeittiö ja käytävätila, joka johtaa verannalta tupaan. Isomman pojan huoneen parven lattia myös saa samaisen lankun, mutta sen asentaminen tapahtuu hieman myöhemmin.


Lattia olisi tarkoitus maalata vaalean harmaaksi, ja Teknosin Teknofloor lattiamaalivärikartta on ollut kovassa tutkinnassa kohta parin vuoden ajan.

Olen tällä hetkellä kallistumassa tuon T4019 -sävyn kannalle, vaikka hieman vaaleampikin vaihtoehto olisi houkuttanut... Myös hieman vihertävä sävy mietityttää, ja ajattelinkin pyytää Noblessa -keittiön edustajaa ottamaan mukaan meidän tulevan keittiömme harmaan taso- ja ovilevyn näytteen mukaan, kun saapuu tarkistusmittaamaan keittiön paikkaa. Voin sitten paikan päällä, oikeassa valossa, verrata vielä noita harmaan sävyjä keskenään.

...Tiedän, ihan kauheaa nysväystä, mutta tiedän jo miten minua ikuisesti harmittaa, jos remontin valmistuttua lattia on vihertävän- ja keittiö punertavanharmaa!

En ole löytänyt mistään painettua versiota Tikkurilan lattiamaalin värikartasta, joten en ole päässyt vertaamaan heidän sävyjään Teknosin karttaan. Tietokoneen näytöltä kun vertailua ei pysty tekemään...

Jos joku on maalannut oman puulattiansa vaaleanharmaaksi, hyväksi kokemansa sävykoodin saa vinkata! 


Toinen valittava harmaan sävy onkin hormien maalaamisessa käytettävä. Hormit mies käsittelee rappaamalla, harjaa sitten tiilien muodot näkyville ja lopuksi minä pääsen ne maalaamaan - olohuoneessa harmaaksi, ja muissa huoneissa näillä näkymin valkoisiksi.

Tuo sävy pitäisikin löytää pikemmiten, sillä pääsiäisen jälkeen täytyy saada maali tupakeittiön hormin pintaa, jotta pönttöuunia päästään muuramaan paikoilleen heti sen saavuttua työmaalle!

...Eli ankaraa Pinterestin selaamista ja paikallisessa maalikaupassa värikarttojen läpikaahlaamista tällä viikolla tiedossa. ;)

********

Mahtui tähän viikonloppuun muutakin kuin pelkkää raksaamista - ainakin minulle ja pojille, mies oli aikalailla täystyöllistettynä lattioiden kanssa. Itse pääsin osallistumishommiin ainoastaan sunnuntaina, joten pitkää viikonloppua vietetty mm. perjantain siivouspäivän merkeissä ja pienimmän pojan kanssa ulkoillen  kylänraitilla!


Aurinko pilkisteli lauantaina vihdoin hieman näilläkin leveyksillä - ja pienin poika otti heti tuosta harvinaisesta hetkestä kaiken irti, kellahtaen pientareelle nauttimaan auringon lämmöstä. :)

...Kadehdittavaa tuo lasten estoton heittäytyminen nauttimaan elämästä! Ehkä seuraavalla auringonpaisteella heittäydyn itsekin tuohon viereen... ;)Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!!Psssst: Muistakaahan osallistua ihanan Kodin kaunis vintagetyyli -sisustuskirjan arvontaan - osallistumisaikaa vielä tämä päivä, suoritan arvonnan tänään klo 20:00! :) Arvontaan, ja osallistumisohjeisiin pääset tästä; KLIK!


10 kommenttia:

 1. Remontointi/rakentaminen vaatii pitkäjännitteisyyttä. Niinhän se on. Mutta onhan se sitten ihanaa kun viimein valmistuu. Pian se koittaa että istut mukavasti sohvalla ja nautit valmiista. Odotus on vain muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja nämä harppaukset remontin kanssa eteenpäin; muistan, kun hetkeltä tuntuva aika sitten mietimme myös miehen kanssa, että eipä sillä pönttöuunin värin valinnalla kiirettä ole, se on sitten niitä loppusuoran hommia - ja huomenna nousee pönttöuuni tupakeittiöömme!!! :)

   Olen luvannut miehelle tehdä kuvakirjan koko remontin ajalta, ja sitä tulemme takuulla usein selailemaan pönttöuunin lämmössä istuskellessa.

   Poista
 2. Voi, miten ihana vaihe teillä on raksalla menossa!<3 Lattia näyttää hyvältä, tekisi mieli samantie ajaa Mäntsälään tuoksuttelemaan puun tuoksua.:)
  Ymmärrän täydellisesti tuon harmaan sävyn valinnanvaikeuden. Melkein aina harmaa näyttääkin joltain muulta, ympäristöstä riippuen. Meidän talon ulkoseinät maalattiin ensin sävyllä, joka seinissä muuttui aivan siniseksi. No,toiseen maalikerrokseen kävin yhdestä talosta kysymässä värisävyä, jotta saatiin oikeasti harmaa. Myös olohuoneen seinän kanssa kävi samanlainen moka. En kestänyt sitä sinisyyttä. Kesähuoneen lattioihin sekoitin itse harmaan sävyn, vaan juuri nyt en muista, mitä ainetta se oli...;)

  Ihana ilma tuolla nytkin! Mä taidan tästä hilppasta kesähuoneeseen välipalalle.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin täydestä sydämestäni rakastunut tuohon lattiaamme - siis itku pääsi, kun näin sen ensimmäisen kerran paikoillaan! <3 Meidän ikioman kodin ikioma lankkulattia!

   Meillä kävi samoin talon ulkomaalin kanssa, että vaikka kuinka sihtasin niistä väriliuskoista niitä harmaita, niin silti sinertävä saatiin... :) Odottelen jo sitä kesää, kun uudelleen maalaamme taloa (ilmeisesti kesä 2018), jolloin toivon oikean ei-sinisen harmaan sävyn löytyvän.

   ...Olen niin kateellinen sinulle tuosta ihanasta kesäkauden pidentäjästä; kesähuoneesta! <3 Kyllä siellä kelpaa välipalaa nauttia!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. En uskaltanut miehelle edes puolivakavissani enää tässä kohti ehdottaa, että jos kuitenkin jätettäisiin puun omalle sävylle, eikä maalattaisi - on nimittäin todella kaunis lattia sellaisenaankin! Mutta kyllä se maalin ylleen saa - ja uskon, että itken uudet onnenkyyneeleet, kun pääsen ensimmäisen kerran tassuttelemaan kuivaneella, maalatulla lattiallamme. <3

   Poista
 4. Kyllä tuo teidän puulattia on aivan ihana! Olisin itsekkin voinut hyvin valita meidän tulevaan kotiimme puulattian mutten raaskinut 30 kg koiran takia.. Tuoksu teillä raksalla on varmasti tällä hetkellä aika hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päädyttiin juurikin tuohon paksuun lattialankkuun ja maalaamiseen, kun se on sitten helpohko joskus maalata uudelleen ja vaikka hioakin, jos naarmuuntuu - lasten tai vaikka mahdollisen koiran käsittelyssä. Ja vanhassa talossa saa elämä näkyä lattiassakin, vaikka onkin uusi lattia! ;)

   Ja tuoksu on kyllä huikea! ;)

   Poista
 5. Voi ihanuus mikä lattia <3 <3 Ja pieni kellijäinen!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...