keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Neuleviltteihin hurahtaneella taas uutta projektia...

Ajaessani viime sunnuntaina talvilomareissulta Pohjois-Savosta kohti kotia kypsyi mielessäni idea seuraavasta neuleprojektista; jotain keltaista, harmaata ja valkoista tulevan kotimme olohuoneeseen!


Idea lähti tästä keltaisesta Ikean Strandmon -lepotuolista, johon mieheni kanssa ihastuimme edellisellä käynnillä Vantaan myymälässä.

Samaan sarjaan kuuluu myös rahi - parivaljakko, jota nyt harkitsemme Villa Kotirannan olohuoneeseen. Tai voi olla, että näitä tarvitsisi jopa kaksi, ettei mene ihan tappeluksi joka ilta, kun istumapaikkoja takan ääreltä vallataan... ;)
STRANDMON Lepotuoli IKEA Korkea muotoiltu selkänoja tukee hyvin päätä ja niskaa, minkä ansiosta tuolissa on erityisen mukava istua ja rentoutua.
Tästä lepotuolista haaveillessa heräsi ajatus neuloen toteutetusta tilkkutyöstä, jossa toistuisivat olohuoneessa esiintyvät värit; nojatuolin keltainen, lautalattian vaaleampi harmaa, tupakeittiön päätyseinän tummempi harmaa ja tilan muiden lautaseinien valkoinen.

Lankana työssä on Novitan 7 Veljestä -villalanka, ja puikkojen koko 4mm. Mittat tilkuille: 40 silmukkaa leveys, ja 12krs korkeus.


Ensimmäinen ajatus oli neuloa tästä viltti, mutta ehkä vielä tovin hengähdysaikaa vaatii tuosta edellisestä vilttiprojektista toipuminen - edes sen verran, että löytäisin vielä intoa päätellä viltin langanpäät ja viimeistellä työn... ;)

Joten mietteissä nyt siis isohkon tyynyn neulominen tuohon tulevaan lepotuoliin!

Mittailin olemassa olevaa tyynyä, ja noita jo neulottuja tilkkuja, ja päädyin tällaiseen 2,5 tilkkua/kerros -malliin. Ajatuksena on, että tuo kuvio kiertää ympäri tyynyn, eli valmiissa tyynyssä ei tule olemaan sivusaumoja.

Ylä- ja alareunaan neulon pidemmät kaitaleet (12krs korkeina) tummalla harmaalla kehystämään tyynyn kuviota.


...Toki tunnen jo itseni niin hyvin, ettei kannata vielä alkaa tilkkuja ompelemaan toisiinsa kiinni sitä mukaa, kun niitä valmistuu, sillä tämä projekti saattaa vielä matkan varrella muuttua kuitenkin takaisin viltiksikin... ;)

Vilttejä ei koskaan voi olla liikaa!

Meidän nelihenkisessä sohvaperunaperheessä on olohuoneesta löydyttävä aina vähintään yksi, mielellään useampiakin vilttejä, joiden alle käpertyä lukemaan tai kaatua television ääreen. Nojatuolissa neuloessa on myös ihanaa peittää jalat viltin alle, tai kietaista viltti ympärille, yli harteiden. <3


Loppuun vielä kuva tuosta viimeistelyä odottavasta viltistä, jonka neuloin osin jämälangoista, osin vilttiä varten ostetuista villalangoista. Toista vuotta tuon projektin kanssa meni, mutta suurin osa tuosta ajasta oli neulomatonta kautta - kun taas tauon jälkeen puikkoihin tartuin, viltti valmistuikin lopulta melko nopeastikin.

Otan viltistä kunnon kuvat, kunhan valmistuu, ja voisin vaikka kirjoittaa ylös myös ohjeet, kuinka toteutin nuo pehmeän liukuvärimäiset raidat vilttiin - jos niistä olisi vaikka iloa ja hyötyä jollekin toisellekin näihin neuleviltteihin hurahtaneelle! ;)

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo viltti jonka olet neulonut. Ja hyvä idea tuo tyyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen tuohon aiempaan vilttiin. Ja tyytyväinen olen myös omaan sinnikkyyteeni, että levottoman luonteeni vastaisesti jaksoin noin ison työn neuloa valmiiksi! :)

   Poista
 2. eilen innostuin itsekin kaivamaan puikot esiin. tänä vuonna vasta yhdet pitkät sukat ja yhdet lapaset kutonut. Nyt sitten päätin kokeilla niitä kuuluisia anelmaisia ilman kukkia ja töissä ehdin vielä tauolla surffata netissä ja tuloksena 5det sukkaohjeet ;)
  Niin ja minullahan on itselleni asettama langanostokielto, eli kyllä nuo sukat kevyesti varsastostani syntyy....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Minä luulin, että tuon jämälankaviltin jälkeen kaikki villalankani olisivat kaapista kadonneet, mutta jännästi pienet kerät katosivat ja tilalle tuli isompia uusia keriä kaupasta... ;) Eli ostokiellossa täälläkin - siis näiden uusien vilttilankojen ostamisen jälkeen! :D

   Poista
 3. Vau, mitkä värit!
  Meillä on tuo nojatuoli harmaana takkahuoneessa ja onhan se nyt ihan kevyesti paras ikinä istua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin miehen kanssa koeistuttiin liikkeessä, ja tykästyttiin kovasti; sopiva löhöilyyn, tai vaikka neulontatuoliksi. Ja yllätyin kovasti, kun mies itse ehdotti juuri tätä keltaista tuolia - eikä tarvinnut neuvotteluja sen kummemmin käydä! ;)

   Poista
 4. Kauniita vilttejä, niitä tarvitaan aina, jopa kesälläkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...